Werken bij de de RAVU

Interview met Carolien Fledderus, manager Stafbureau

Werken bij de RAVU is...

'Werken bij de RAVU betekent voor mij iedere dag een afwisselend werkpakket. Met enthousiaste collega's dragen we iedere dag bij aan het verbeteren van de acute zorg en het ambulancezorg proces'.

Interview Carolien Fledderus


Carolien Fledderus geeft als Manager Stafbureau mede vorm en inhoud aan het beleid van de RAVU. Met een team enthousiaste collega's ondersteunt de afdeling de ambulancezorg teams en de meldkamer ambulancezorg op het gebied van algemeen beleid, communicatie, informatiemanagement, juridische zaken, kwaliteit en hrm. Lees hier wat het werken bij de RAVU zo boeiend maakt.


Waarom werk je bij de RAVU?

'Werken bij de RAVU betekent voor mij iedere dag een afwisselend werkpakket. Met enthousiaste collega's dragen we iedere dag bij aan het verbeteren van de acute zorg en het ambulancezorg proces. Dit doen we samen met professionals in de patiëntenzorg en professionals achter de schermen. De RAVU is daarmee letterlijk en figuurlijk altijd in beweging.

In mijn rol als Manager Stafbureau houd ik me met een team bezig met ontwikkelingen in de keten en in de branche. We zijn verantwoordelijk voor: kwaliteitszorg; de interne en externe communicatie; we voorzien managers van de juiste sturingsinformatie en organiseren dat processen conform wet- en regelging worden ingericht. Ik neem zelf deel aan verschillende overleggen en vertaal beleid naar concrete activiteiten'.


Wat maakt het werken bij de RAVU boeiend?

'Het kunnen bijdragen in de veranderingen en de uitdaging om acute zorg toegankelijk en bereikbaar te houden voor iedereen. Het bijdragen aan de samenwerking in de keten is hierbij uitdagend'.


Wat zijn de leukste momenten als je aan een project werkt?

'Als het lukt om samen met het team, gebruik makend van elkaars kwaliteiten en kracht, een mooi resultaat neer te zetten. Daarbij is het goed om te zien dat collega's de kans krijgen om door te groeien in hun functie, door nieuwe projecten die we met elkaar initiëren en oppakken. Dit is ook de reden dat er nieuwe vacatures zijn binnen mijn afdeling'.


Hoe ziet je werkweek eruit?

'Mijn werkweken zijn afwisselend en heel flexibel. Door de goede faciliteiten om op diverse plaatsen te werken (waaronder thuis), is het voor mij mogelijk om de werkweek aan te passen op mijn thuis situatie. Ik ben vier dagen in de week aanwezig op het hoofdkantoor in Bilthoven en probeer met regelmaat op één van de ambulanceposten/meldkamer in de regio te zijn, waar je naast je gewone werk vaak veel opsteekt van de gesprekken met de collega’s op de ambulance. Naast verschillende projectgroepen, vergaderingen en overleggen, vind ik het prettig om enkele dagdelen vrij te kunnen plannen om vraagstukken of beleidstukken uit te werken'.


Wanneer moet je voor de RAVU komen werken?

'Als je van afwisseling houd, graag in een team werkt én initiatief neemt om zelfstandig werkzaamheden op te pakken. Je aangesproken voelt door het werken in een branche die continu in beweging is. Als je uitgedaagd wil worden door het werken aan verschillende onderwerpen, waarbij je niet terug deinst om de gemaakte plannen aan het papier toe te vertrouwen en uit te werken tot concrete acties.'


Vacatures Stafbureau

We zijn op zoek naar nieuwe collega's voor de functie van Beleidsmedewerker en medewerker Communicatie.

RAVU in beeld: promofilm


In deze promofilm krijg je een indruk van de 'mensen van de ambulance. Je ziet de intensiteit van het werk, dat zich overal kan afspelen. Je ziet ook de verschillende rollen binnen het vak.


Kijk ook eens rond op de andere pagina's van deze website en laat je informeren!