Ambulanceverpleegkundige
worden bij de RAVU

Functie omschrijving


Ben je gespecialiseerd verpleegkundige en op zoek naar een zelfstandige baan als ambulanceverpleegkundige in een dynamische omgeving? Wij bieden je een opleidingstraject waarmee je snel aan de slag kunt.

Solliciteer naar de functie van ambulanceverpleegkundige


Ben je enthousiast geworden na het lezen van de vacature voor ambulanceverpleegkundige bij de RAVU? Reageer dan nu en stuur meteen je CV en een sollicitatiebrief in PDF naar sollicitatie@ravu.nl t.a.v. Natasja Meijer, Hoofd P&O.


Een psychologische test en aanstellingskeuring maken onderdeel uit van de selectieprocedure. Indien je nog niet beschikt over een diploma van de initiële opleiding tot Ambulanceverpleegkundige is het eerste jaar een dienstverband van 100% een vereiste. Daarna is het mogelijk het dienstverband eventueel terug te brengen naar minimaal 60%.


Voor meer informatie over dit traject kun je contact opnemen met Esther Boer (Hoofd Ambulancezorg) via telefoonnummer 030-8501200.

Opleidingstraject voor SEH-, IC- en Anesthesieverpleegkundigen


Als gespecialiseerd verpleegkundige volg je – na sollicitatie en indiensttreding bij de RAVU -
de initiële opleiding tot ambulanceverpleegkundige bij de Academie voor Ambulancezorg. Deze opleiding duurt (indien alle modules goed doorlopen worden) ongeveer 7 maanden. Het traject bestaat zowel uit lesdagen bij de Academie als uit het werken (onder begeleiding) in de praktijk van de RAVU.


Het opleidingstraject wordt afgesloten met een praktijkassessment. Na een positieve beoordeling vanuit de Academie en de RAVU, word je competent bevonden en kan je functioneren als zelfstandig ambulanceverpleegkundige.

Wat ga je doen


De ambulanceverpleegkundige heeft in vele korte zorgprocessen de zorg voor zorgvragers met (combinaties van) traumatologische, niet-traumatologische en/of psychosociale en psychiatrische aandoeningen of klachten.


De ambulanceverpleegkundige anticipeert op zowel laag- als hoog complexe zorgvragen die zowel acuut of niet acuut kunnen zijn.

Functie eisen


 • Diploma Verpleegkundige HBO of MBO niveau 4 (of A-Verpleegkundige) aangevuld met relevante specialisatie IC-, SEH-, of Anesthesie-verpleegkundige (vereiste)
 • HBO werk- en denkniveau
 • Geldige BIG-registratie
 • Ervaring als gespecialiseerd verpleegkundige is een pré
 • In bezit van diploma initiële opleiding tot ambulanceverpleegkundige (SOSA) is een pré
 • Woonachtig in de provincie Utrecht is een pré


Heb je een opleiding als Bachelor Medisch Hulpverlener afgerond ga dan naar de vacature BMH. Of ben je CCU-verpleegkundige? Ga dan naar deze vacaturepagina om te kijken hoe je kan instromen voor de functie van ambulanceverpleegkundige.

''Werken als ambulanceverpleegkundige is letterlijk en figuurlijk hollen of stilstaan.''

Eigenschappen ambulanceverpleegkundige


 • Snel en adequaat kunnen handelen in complexe situaties
 • Enthousiast, collegiaal en flexibel
 • Stressbestendig en evenwichtig
 • Sociaal vaardig
 • Wil investeren in eigen ontwikkeling en is bereid aanvullende scholing te volgen.

Werken bij de RAVU is...

Heb je interesse in een van onze openstaande functies en ben je benieuwd hoe een dag op de ambulance of op de meldkamer eruit ziet? Voldoe je aan de instroomeisen? Dan nodigen we je uit om een dag stage te lopen en mee te rijden in de ambulance. Interesse in een kennismaking? Stuur een e-mail met je contactgegevens en CV naar: sollicitatie@ravu.nl

Honorering

Salaris en arbeidsvoorwaarden conform de CAO Ambulancezorg. Afhankelijk van ervaring, in overleg vast te stellen: met als aanlooprang schaal 8 en functionele eindrang schaal 9 (max. € 3.691,- bruto per maand o.b.v. 36 uur per week excl. ORT).

Ervaringsverhalen

Maak kennis met ambulancechauffeur Berry de Hart (32 jaar) en ambulanceverpleegkundige Valerie Feddema (30 jaar). Beiden zijn werkzaam bij de RAVU en vormen vaak een team tijdens hun diensten.


Bekijk in dit ervaringsverhaal hoe zij het dagelijke werk ervaren en krijg een 'kijkje in de keuken'.


Word jij onze nieuwe collega?

Ben je enthousiast geworden na het lezen van de vacature voor ambulanceverpleegkundige bij de RAVU? Reageer dan nu en stuur meteen je CV en een sollicitatiebrief in PDF naar sollicitatie@ravu.nl t.a.v. Natasja Meijer, Hoofd P&O.


Voor meer informatie over dit traject kun je contact opnemen met Esther Boer (Hoofd Ambulancezorg) via telefoonnummer 030-8501200.