vacature 
  
Verpleegkundig centralist meldkamer ambulancezorg 
  

Salaris min. € 3.606,00 en max. € 5.084,00 bruto per maand bij fulltime

(36 uur per week, salarisniveau 1 juni 2024)

 
  
  
  
  

 

 

 

   

 

Ben jij verpleegkundige en toe aan een nieuwe stap in je carrière?
Voel je je aangetrokken tot de dynamische en uitdagende wereld van de ambulancezorg? Wij bieden je de mogelijkheid je verder te ontwikkelen!
 

Wie ben jij?

Jij bent iemand die sterk in de schoenen staat en rust en kalmte bewaart in stressvolle situaties. Je bent in staat om direct alert en professioneel te reageren in de meest uiteenlopende situaties waarin veel van jou wordt verwacht. Door jouw uitgebreide werkervaring als verpleegkundige heb je een kritische blik ontwikkeld en doorzie je een situatie snel. Mensen kalmeren en aansturen is voor jou bekend terrein.

Wat ga je doen?

Je gaat werken bij de meldkamer ambulancezorg in Utrecht, waar alle telefoongesprekken binnenkomen via 112-meldingen of via directe telefoonlijnen van zorgprofessionals. Wanneer iemand acute medische hulp nodig heeft ben jij het eerste aanspreekpunt. Je staat in direct contact met de hulpvrager en je fungeert als schakel tussen de hulpvrager en het ambulanceteam. Je weet hoe je mensen kunt geruststellen en kunt begeleiden bij het verlenen van eerste hulp. Je bepaalt de urgentie van de meldingen en start de hulpverlening op. Je communiceert duidelijk en vakinhoudelijk met betrokken zorgprofessionals en als dit nodig is zorg je er voor dat extra inzet of andere hulpdiensten worden opgeroepen.

Opleiding

Zodra je in dienst bent start je een intern opleidingstraject van drie maanden. Aansluitend begin je met de CZO-erkende opleiding tot verpleegkundig meldkamercentralist bij de Academie voor Ambulancezorg. Tijdens de opleiding heb je lesdagen en doe je praktijkervaring op bij onze meldkamer. De opleiding wordt afgesloten met een praktijkassessment.

Wie zijn wij?

Werken bij ons betekent voor jou dat je werkt bij een organisatie waar veel aandacht is voor je persoonlijke ontwikkeling en voor gezonde arbeidsomstandigheden. Door de vele projecten en onderzoeken die wij uitvoeren staat de ontwikkeling van onze organisatie nooit stil. Zo blijven wij samen onze zorg verbeteren en optimaliseren.

Functie eisen

Wat breng je mee?

Je hebt in ieder geval:

 • hbo werk- en denkniveau

 • een afgeronde opleiding tot verpleegkundige

 • eventueel een specialistische vervolgopleiding (ambulancezorg, seh, ic, anesthesie of ccu)

 • bij voorkeur werkzaam als verpleegkundige in een ziekenhuis

 • een geldige BIG-registratie

Bij voorkeur woon je in de provincie Utrecht of in ieder geval op korte reisafstand van ons verzorgingsgebied.

Wat moet je weten?

 • Wij nemen graag de juiste mensen op de juiste plek aan. Een capaciteitenonderzoek en assessment kan onderdeel zijn van het selectieproces

 • De kosten van je opleiding nemen wij voor onze rekening

Wil je meer weten?

Neem dan gerust contact op met Danique Kiemeneij, verpleegkundig centralist meldkamer ambulancezorg, via telefoonnummer 06 - 30465379. Meer informatie over het werken op de meldkamer kan je ook lezen op onze website. Of neem contact op met de afdeling HR via WhatsApp of stuur ons een mail

Arbeidsvoorwaarden

Wat bieden wij?

Bij ons krijg je uitstekende arbeidsvoorwaarden volgens de cao Ambulancezorg. Je moet hierbij denken aan:

 • onregelmatigheidstoeslag

 • 172 vakantie-uren en 35 PLB-uren

 • 8,33% vakantietoeslag

 • 8,33% eindejaarsuitkering

 • € 0,19 p/km reiskostenvergoeding woon-/werkverkeer (max. 100 km per dag)

 • bijdrage zorgverzekering en sportschoolvergoeding

 • breed scholingspakket en studiefaciliteitenregeling

 • collectieve pensioenvoorziening (ABP)

 • collectieve korting op je verzekering voor gedeeltelijke arbeidsongeschiktheid, je zorgverzekering en diverse andere verzekeringen (bijv. inboedel-, reis- of autoverzekering)

Omdat wij voorstander zijn van een goede en gezonde werk-privé balans denken wij graag met je mee wanneer je tijd voor jezelf of je gezin nodig hebt, bijvoorbeeld in de vorm van ouderschapsverlof of zorgverlof.

Wat ga je verdienen?

Dit wordt in overleg met jou afgesproken en is afhankelijk van opleiding en ervaring. Je salaris bedraagt minimaal € 3.606,00 en maximaal € 5.084,00 bruto per maand (FWG 55, salarisniveau 1 juni 2024) bij een fulltime dienstverband (36 uur per week). Daarnaast heb je recht op onregelmatigheidstoeslag.