vacature 
  
Verpleegkundig centralist zorgcoördinatiecentrum 
  
"Als centralist ben je een soort luchtverkeersleider, maar dan voor de ambulance- en acute zorg" 
  

Salaris min. € 2.982,00 en max. € 4.015,00 bruto per maand bij  fulltime

(36 uur per week, salarisniveau 1 juni 2024)

 
  
  

 

 

 

   

 

Word jij de nieuwe spin-in-het-web op het Zorgcoördinatiecentrum Midden-Nederland? Wil jij je bezighouden met de processen op de meldkamer ambulancezorg? Ben jij ambitieus en stressbestendig? Solliciteer dan nu en help mee om (spoed) zorgvragen snel van een passende oplossing te voorzien!

Wie ben jij?

Jij staat sterk in je schoenen en communiceert duidelijk en vakinhoudelijk. Je laat je niet gauw van de wijs brengen en bent in staat om professioneel te reageren in de meest uiteenlopende situaties, ondersteund door heldere werkafspraken, ons triagesysteem en protocollen. Je hebt door jouw werkervaring als verpleegkundige een kritische blik ontwikkeld, je bent alert en kunt snel schakelen. Met deze kennis en ervaring op zak is het tijd voor een nieuwe stap waarmee je je verder ontwikkelt tot verpleegkundig centralist zorgcoördinatie op ons Zorg Coördinatie Centrum (ZCC) Midden-Nederland in Zeist. 

Wat ga je doen?

Je fungeert als spil tussen zorgprofessionals in het veld, de Meldkamer Ambulancezorg en soms ook andere ketenpartners die op het ZCC samenwerken. Je neemt verzoeken aan van zorgprofessionals in de keten. Dit kan gaan om het verzoek om gepland vervoer van patiënten per ambulance, maar ook om acute ondersteuning op locatie. Hierbij bepaal jij de complexiteit en urgentie van de hulpvraag en de wijze waarop inzet van ambulancezorg plaatsvindt. Dit doe je door kritische vragen te stellen en door klinisch te redeneren. Ook zorg je voor de organisatie van het logistieke proces: de ‘uitgifte’ van de ambulances. Je zorgt voor een optimale dekking, want we moeten altijd en overal beschikbaar blijven! Ook ondersteun je de collega’s die verantwoordelijk zijn voor de beantwoording van burgervragen via 112 (deze neem je niet zelf aan). Je draagt informatie en zorg op een adequate wijze over: je deelt relevante gegevens met de ingezette zorgverlener en bewaakt de regels rondom privacy- en gegevensbescherming. Je werkt vanuit het Zorgcoördinatiecentrum (ZCC) Midden-Nederland in Zeist. 

 

Bij voldoende ervaring en gebleken geschiktheid bieden we jou de mogelijkheid je door te ontwikkelen tot verpleegkundig centralist meldkamer Ambulancezorg (VCMKA) die de 112-burgerspoedmeldingen aanneemt. 

Opleiding

Voor deze functie is een op maat gemaakte opleiding ontworpen. De verwachting is dat deze (praktijk)opleiding eind deze zomer start. Een intensieve periode waarin jou de kneepjes van het vak worden bijgebracht. Na een inwerktraject, met aandacht voor de inhoudelijke basisvaardigheden en ICT, ga je aan de slag. Je volgt lesdagen in Bilthoven en gaat, onder begeleiding van jouw praktijkbegeleiders, aan het werk op het ZCC. Stapsgewijs, afgestemd op jouw ontwikkeling, pak je steeds meer verantwoordelijkheden in de verschillende meldkamerprocessen. Zodra je de benodigde assessments gehaald hebt, ga je zelfstandig aan de slag. Tijdens je opleiding is het belangrijk dat je in ieder geval 27 uur per week beschikbaar bent. Meer uren per week mag natuurlijk ook. Nadat je jouw opleiding hebt afgerond is het mogelijk om, inspelend op jouw wensen, het dienstverband aan te passen. Daarbij is 16 uur per week het minimum.  

 

Wie zijn wij?

Werken bij de RAVU en in het ZCC betekent werken bij een organisatie waar veel aandacht is voor jouw persoonlijke ontwikkeling en gezonde arbeidsomstandigheden. Door de dagdagelijkse dynamiek staat de ontwikkeling van onze organisatie nooit stil. Zo blijven wij samen onze zorg verbeteren en optimaliseren. Slim samenwerken waardoor we passende zorg kunnen organiseren door de juiste zorgprofessional op het juiste moment: daar doen we het voor.  

 

Functie eisen

Wat breng je mee?

Je hebt in ieder geval:

 • een afgeronde opleiding tot verpleegkundige (mbo-4 of hbo-v, inclusief geldige BIG-registratie) 

 • een aantal jaren relevante werkervaring opgedaan in het werkveld van verpleegkundige, bij voorkeur in een ziekenhuisomgeving

 • Je woont in de provincie Utrecht of in ieder geval binnen redelijke reisafstand

Voor een goede invulling van je functie verwachten wij van je dat je professioneel en sociaal vaardig bent, goed in oordeelsvorming, plannen en organiseren. Daarnaast deins je niet weg voor innovatie en ontwikkeling, en tegelijk ben je een teamspeler; ambulancezorg 24/7 leveren vraagt wat van je, en daarin sta je uiteraard niet alleen.  

Wat moet je weten?

 • We zijn op zoek naar iemand voor een dienstverband van minimaal 16 tot maximaal 36 uur.?

 • Omdat wij graag de juiste mensen op de juiste plek aannemen kan een capaciteitenonderzoek en een assessment onderdeel van het selectieproces uitmaken. 

Wil je meer weten?

Kom gerust eens een uurtje langs voor een kop koffie of thee. Zo kun je de werkplek, de mensen en het werk beter leren kennen. Wil je meer weten over het Zorgcoördinatiecentrum Midden-Nederland? Neem dan contact op met Maran Hamers, teamhoofd, via telefoonnummer 030 - 850 1200 of met de afdeling HR via WhatsApp of stuur ons een mail.

 

Arbeidsvoorwaarden

Bij ons krijg je uitstekende arbeidsvoorwaarden volgens de cao Ambulancezorg. Je moet hierbij denken aan:

 • onregelmatigheidstoeslag

 • 172 vakantie-uren en 35 PLB-uren

 • 8,33% vakantietoeslag

 • 8,33% eindejaarsuitkering

 • € 0,23 p/km reiskostenvergoeding woon-/werkverkeer (max. 100 km per dag)

 • bijdrage aanvullende zorgverzekering en sportschoolvergoeding

 • breed scholingspakket en studiefaciliteitenregeling

 • collectieve pensioenvoorziening (ABP)

 • collectieve korting op je verzekering voor gedeeltelijke arbeidsongeschiktheid, je zorgverzekering en diverse andere verzekeringen (bijv. inboedel-, reis- of autoverzekering)

Omdat wij voorstander zijn van een goede en gezonde werk-privé balans denken wij graag met je mee wanneer je tijd voor jezelf of je gezin nodig hebt, bijvoorbeeld in de vorm van ouderschapsverlof of zorgverlof.

Wat ga je verdienen?

Dit wordt in overleg met jou afgesproken en is afhankelijk van opleiding en ervaring. Je salaris bedraagt minimaal € 2.982,00 en maximaal € 4.015,00 bruto per maand (FWG  45, salarisniveau 1 juni 2024) bij een fulltime dienstverband (36 uur per week). Daarnaast heb je recht op onregelmatigheidstoeslag.